Tervetuloa Höstnäs KNN:n sivuille

Höstnäs Knabstruppers, lyhyemmin Höstnäs KNN on Suomalainen virtuaalitalli, joka maahantuo ja kasvattaa dalmatialaishevosiksikin kutsuttuja, pilkullisia knabstrupinhevosia. Knabstrupinhevonen on syntyjään kotoisin Tanskasta, ja polveutuu kirjavasta tammasta nimeltä Flæbe. Knabstrupinhevoset ovat luonteeltaan älykkäitä, säyseitä sekä miellyttämisenhaluisia, ja tästä syystä ne soveltuvatkin varsin hyvin kaikenlaiseen harrastamiseen. Omat hevoseni kilpailevat pääosin maastoesteratsastuksessa MEJ:n alaisissa kilpailuissa, mutta satunnaisesti hevoset saattavat ottaa osaa tavallisten koulu- ja estekilpailuiden lisäksi myös valjakkoajoon ja matkaratsastukseen.

Hevosten kanssa kilpailemisen lisäksi kasvatan pienimuotoisesti knabstruppeja hevos- ja ponikokoisina. Rodusta löytyy neljä eri ponikategoriaa säkäkorkeuden mukaan. Kategorian I ponit ovat 138-148 cm, II-ponit 128-138 cm, III-ponit 105-128 cm ja miniatyyrit 104 cm tai alle. Kasvattini tunnistaa nimen kasvattajaliitteestä Höstnäs ja af Höstnäs, mutta tilausvarsoja saa tarvittaessa myös ilman liitettä.

Isä- ja emävalintoja tehdessäni pyrin valitsemaan sellaisia yksilöitä, jotka luonteensa ja rakenteensa puolesta sopivat yleisesti ratsastus- ja ajokäyttöön, sillä haluan kasvattieni olevan soveltuvia lajiin kuin lajiin. Puhdasrotuisten knabstruppien lisäksi jalostuskäyttöön ovat hyväksyttyjä mm. tanskan puoliverinen, holstein, arabialainen täysiverinen ja trakehner. Lisää tietoa jalostukseen hyväksytyistä roduista voit lukea täältä ja tarvittaessa kysyä minulta.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme ja tulet uudelleenkin!
Terveisin, Elisa (VRL-06066)

PS. Jos tykkäät meistä, annathan peukun VRL:n tallilistalla, kiitos :)


Kuulumisia tallilta

31.8.2018 - Tänään elokuun viimeisenä päivänä pakkasimme kimpsut ja kampsut kasaan, ja lähdimme upouuden Rate My Ponyn arvosteltavaksi. Hevoset käyttäytyivät koko päivän oikein hienosti, ja saivat ihan hyviä arvosteluja. Paikalla olivat oreista Mono, Herbert ja Alex sekä tammoista Adelle, Mira, Emma ja Mari. Kaikki saivat 3 Star Prospect-mainininan, paitsi Alex, joka kovin jännitti uutta tilannetta ja sai 2 tähden maininnan. Arvostelutulokset voi käydä lukemassa RMP:n hevosprofiileista, jotka olen linkittänyt jokaisen hevosen sivuille, tai katsoa ne suoraan tästä alta.

Adelle v.d. Manser, 3 Star Prospect 1134p
Emma v. Lågen, 3 Star Prospect 1114p
Herbert v. Clausen, 3 Star Prospect 1094p
Eli’s Mariela, 3 Star Prospect 1050p
Monument, 3 Star Prospect 995p
Miralia, 3 Star Prospect 983p
Myrans King Alec, 2 Star Prospect 913pTutustuthan myös näihin talleihin:

Namyshill | Zen