Ivory Colibri

Finest, KTK-II, 2 Star Prospect
"Iippa" PKK1367 / VH14-031-1113 | RMP4892
suomalainen puoliverinen, tamma Om. Elisa VRL-06066
punaruunikko, 167 cm Kasv. Kaneli VRL-10410
S. 1.11.2014 Painotukseltaan yleisratsu
Ikääntyy satunnaisesti, nyt 12v Tällä hetkellä Vaativa A / 110 cm

Luonne tulee myöhemmin.

Sukulaiset ja varsat

i. Virgo Cluster
VIP MVA Fn, KTK-II | holst. m, 175 cm
ii. Cosmic Ray
ie. Amaretto
e. Domarie
PP-MVA | hann. rn, 168 cm
ei. Millenium
ee. Tango
Jälkeläiset
00.00.0000 rotu-skp. ******, i. *******

Kilpailutulokset

Näyttelyt - PKK
18.12.2019 tulos, Kutsu, Tammat, tuom. ?
05.01.2015 BIS1 KTK-sert, Kutsu, Puoliveriset, tuom. Anne
06.12.2014 BIS1 KTK-sert, Kutsu, FWB-tammat, päätuom. Minna
01.12.2014 EO-sert, Kutsu, Puoliveritammat, tuom. Anne

18.12.2019 tulos, Kutsu, Jouluaiheinen kuva, tuom. ?
05.01.2015 KM, Kutsu, Vapaavalintainen, tuom. Latu
23.12.2014 LKV KP EM: Söpöys, Kutsu, Hyvää joulua!, tuom. Latu

Kommentit
23.12.2014 - "Ihana kuva leikkisästä neidistä, tunnelma on lämmin ja jouluisa. Kuvassa on raikkaat värit, eivät kuitenkaan silmiinpistävät."
1.12.2014 - "Raskaanoloinen, mutta tasapainoinen ja toiminnallinen."

Kantakirjaus
52. KTK-tilaisuus 31.1.2015, KTK-II 76%
- Sukupuolileima erinomainen, rotuleima hyvä. Tasapainoinen ja toiminnallinen, voisi olla hoikemmassa kunnossa. Tasapainoinen runko, takaosa tiivis ja lihaksikas. Väljä alalinja. Säkä olematon. Etujalat eteenkiinnittyneet, kaula massiivinen. Kaunis, ilmeikäs pää. Jalat vahvat ja kuivat sekä symmetriset. Erinomainen toteutus, jossa hevosen kaunis väri pääsee oikeuksiinsa.
- Hyvä tammaleima. Ilmeikäs. Hyvässä lihaskunnossa. Massiivinen kaula, hieman pitkähkö runko. Hyvät jalat.


Ruusukkeet © Lynn & Ruunaan Kartano
Kouluratsastus Esteratsastus

Päiväkirjamerkinnät

22.12.2014 Kouluvalmennus, valmentajana Iivari
Läsipäisellä Iippa-tammalla ei ollut kuulemma paljoa vuosia takana, mutta sitä ei olisi heti uskonut katsellessaan ratsukon alkuverryttelyä: se askelsi tyytyväisenä minne satulassa istuva Alisa kehotti, eivätkä muut hevoset tuntuneet häiritsevän sitä lainkaan, ei edes machoava ja yli-innokas poniori Zeus joka olisi varmasti mieluusti tehnyt lähempää tuttavuutta kauniin tamman kanssa. Vähällä oli ettei Iivari pyytänyt alkupriiffissä Alisaa toistamaan kun tuo kertoi tämän olevan Iipan ensimmäinen kerta ulkopuolisessa valmennuksessa — jos vain kaikki hevoset voisivat ottaa asiat yhtä tyyneesti ja hötkyilemättä vastaan kuin tämä puoliverineiti! Iivari tunnettiin tuppisuisena suomalaisena eikä häneltä koskaan lähtenyt kehuja yhtä herkästi kuin naputusta ja huomauttelua pikkuasioista, joten siinä vaiheessa kun hän kehui Iippaa ääneen kaikkien kuullen olisi ratsukolle voinut myöntää saavutuksesta kunniamerkin ja kymmenen pistettä.

Toiveena ratsukolla oli harjoitella A:n asioita, joten jo alkuverryttelyssä Alisa sai keskittyä siihen että Iippa pyrki hyvin eteen ja polkisi alleen. Iippa tahtoi kovasti mennä luotilinjan taakse vaikka ohjaa kuinka antoi, joten Alisa aloitti tamman kokoamisen todella matalasta muodosta, pikkuhiljaa niskaa korottaen. Lisäyksiä tehdessä Iippa vielä yritti heittää päätään virkkuukoukkuun ja möyriä turpa rullalla, mutta etu- ja takaosakäännöksissä se aina ryhdistäytyi ja pysyi oikealla linjalla aina seuraavaan lisäykseen asti. Hölläämällä tuntumaa pää meni hieman inhimillisempään asentoon, mutta jostakin syystä Iippa tahtoi aina vetää pään alas ja ryntäisiin lisätessä, mikä taasen aiheutti sen ettei jalkojen liikkeet päässeet oikeuksiinsa virkkuukoukkumallin jumittaessa niin lapaa kuin selkääkin.

Alisan toiveesta loppuajalla katsottiin vielä puolipiruetin alkeita muiden vielä hioessa lisäyksiä. Iippa selvästi tiesi mistä oli kyse, sillä se heti ensimmäisestä yrityksestä lähtien tavoitteli jo hyvää poljentoa ja kasaamisastetta. Tammalla on kyllä selvästi tarpeeksi voimaa piruetin suorittamiseen, mutta vielä se tuppasi lopussa työntämään lapaansa poispäin ja luisumaan pois radaltaan. "Älä yritä liikaa. Ei haittaa mikäli alkuun ette pysy paikallanne, kunhan poljento säilyy ja Iippa pysyy suorana. Jos meinaa levähtää niin älä hätäänny, kasaat vain tamman takaisin alle ja yrität uudestaan. Treenatessa ei tarvitse olla täydellinen ja virheetön, säästä siitä stressaaminen vasta kisoihin.

Varusteet

Tulossa myöhemmin

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-06066 | Tausta © Unsplash.com
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. Kaikki materiaali © VRL-06066, ellei toisin mainita.