Virmalan Talviaika


© Tallin omaisuutta

Saavutuksia Perustiedot
ASES Preferent
Suomenhevonen VH17-018-1021
Tamma Kasvattaja Virmaveden Hevostila
s. 2.5.2017, 4v Omistaja Viiru VRL-06066
150 cm korkea Painotukseltaan esteratsu
Vaaleanrautias, läsi, 4 sukkaa KO: Helppo B, RE: 80 cm

Luonne tulee myöhemmin.

Sukuselvitys, 2 polvea

i. Raitulan Hallava
VIP MVA, Fn, FF, KTK-III
ii. Hiskias Hallavaharja
VIP MVA, Fn, KTK-II, SLA-II
ie. Hallamaaria
Fn, PP-MVA
e. Hirttivaaran Kellokukka ei. M. Waltari
SV-I
ee. Kellotar
YLA3, SLA-III, jälk. B

VarsaIsäMuuta
Maanan Kuuras Vähäpellon Hurmos s. 10.9.2017
Virmalan Polanne Ryövärin Heviristi s. 17.7.2017

Sukuselvitys © Emän suku Tinúvel, isän suku Anna
iii. Hämäys, on upea, vaaleanpunarautias 148cm korkea ori. Se on koulupainotteinen ja kilpailee helpon A:n tasoisia luokkia. Luonteeltaan Hämäys on orimainen, eikä kenen tahansa käsiteltävissä. Ratsastaessa se on kuitenkin kuin toinen hevonen, nöyrä ja kuuliainen. Sen askellajit ovat puhtaat ja energiset, ja varsinkin upea ravi on saanut kehuja. Menestystä kilpailuista on tullut kiitettävästi, mutta jalostuksessa Hämäystä ei ole paljoa käytetty. Ori on saanut näyttelykehässä tuomareilta hyviä arvosanoja rakenteestaan.

iie. Napina, on kaunis tummanrautias tamma, joka kilpailee kouluratsastuksessa vaativan B:n luokkia. Muutamissa rataestekilpailuissakin se on käynyt, mutta silti se on selvästi koulupainotteinen. Napina on melko pienikokoinen, noin 145 cm säkäkorkeudeltaan. Luonteeltaan se on melko herkkä, mutta kuuliainen ratsastettava ja se yrittää aina parhaansa mukaan miellyttää ratsastajaa. Äkkinäisistä ja yllättävistä tilanteista Napina ei pidä, vaan stressaantuu niistä helposti.

iei. Maisteri, on 155 cm korkea tummanrautias läsipää ori, joka kilpailee lähinnä kouluratsastuksen kansallisissa luokissa. Näyttävä ori tuuheine jouhineen on luonteeltaan melko sähäkkä tapaus, mikä toisaalta tekee siitä loistavan kilpahevosen. Toisaalta Maisteri vaatii käsittelijältään rauhallisuutta ja määrätietoisuutta jotta ori kunnioittaa hoitajaansa. Maisteri periyttää jälkeläisilleen paitsi tuuheaa tukkaa, myös kompaktia ratsutyyppistä rakennetta, sekä kapasiteettia vaativille kouluradoille.

iee. Utunuttu, kilpailee lähinnä koulua helppo A:n tasolla. Luonteeltaan se on hieman oikullinen ja ratsastaessa ei se helpoin hevonen, mutta kun kemiat kohtaavat ja yhteistyö pelaa, se on näyttävä tamma. Utunutulla on joustavat ja puhtaat liikeet ja sen ravia on kehuttu erinomaiseksi. Rakenteeltaan se on ratsutyyppiä ja näyttelykehistä on tullut hyviä arvosteluja. Kauniin, puhtaan valkoisen kimovärityksen omistavaa tammaa on käytetty jo jalostuksessa kahden varsan verran.


eii. Wautsi, evm / vrt sph 140cm

eie. Mariina, evm / rt sph 145cm

eei. Meitin Tarmo oli työhevostyyppinen suomenhevonen. Kiltti, mutta erittäin isolla egolla varustettu ori toimi nuoruusvuosinaan kouluratsuna helpoissa luokissa ja poseerasi mielellään kameroille. Orin kanssa tehtiin myös metsätöitä, ja se toimi säännöllisesti myös kärryhevosena. Eräänä talvena ori kuitenkin loukkasi jalkansa, eikä vamma oikein koskaan ottanut parantuakseen kunnolla eikä Tarmosta ollut enään kunnon käyttöhevoseksi. Ori lopetettiin pari vuotta myöhemmin.

eee. Nallekarhumainen Kellopeli oli Kellohevosten kasvattama tamma. Kasvattajansa omistuksessa tamma ehti varsoa kymmenen varsaa, mutta Kellohevosten mennessä konkurssiin se myytiin harrasteratsuksi. Tamma vietti uudessa kodissaan monta onnellista vuotta, ja varsoi vanhemmalla iällä vielä pari varsaa.

Näyttelyt ja muut showt

NJ - Näyttelyjaos
Muut näyttelyt ja arvostelut
-

Kilpailukalenteri

ERJ sijoittumisia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. Ulkoasun ja sivuston tekijänoikeusmerkinnät täällä.
Kaiken materiaalin (tekstit, kuvat, ulkoasu) kopioiminen on kiellettyä!