Jojoriina
† 8.7.2011 - 20.6.2015 †


Kuvat ja väritykset © Viiru, Hutch, Murre ja Dr Pepper Queen92

Perustiedot
Kutsumanimi Jojo Rekisterinumero VH12-018-0160
#PKK208
RMP4893
Rotu Suomenhevonen Kasvattaja J. Leksala, Suomi
Väri, säkäkorkeus Vaaleanrautias, 157cm Omistaja Viiru (VRL-06066)
Sukupuoli Tamma Ennätys 22,3ake & 26,0mke
Syntymäpäivä 8.7.2011 Voittosumma 157 368e
Meriitit Kisamenestys
Virtuaalinen Piirrosmuotovalio
Finest
Paras Piirrosmuotovalio
PKK Valio
KTK-II
MSY-B MSY-P
YLA2, SLA-III
VRKK Ammattiravuri (99p)
RMP 3 Star Prospect
1. Karelia-ajo (2014)
1. Narrilaivan Jääkuningatar (2013)
1. Fin-Cup Esikatselmus (2012)
1. Peltokuningatar -finaali (2012)
1. Montéserien Final Mars (2012)
1. Kylmäveristen taidot esiin (2010)
2. Orava-ajo (2015)
4. Karelia-ajo (2013)


Jojo on luonteeltaan erittäin ystävällinen ja rento suomenhevonen. Sen mieltä ei juuri mikään hetkauta ja se onkin hyvin miellyttävä ja yritteliäs joka tilanteessa. Hoitaessa tamma usein rentoutuu alahuuli lörpöttäen ja silmät ummistaen. Jopa ihan pienetkin lapset voivat puuhailla Jojon kanssa huoletta, se ei hievahda paikaltaan yhtään mihinkään suuntaan, kunhan vain saa huomiota. Satulointi ja suitsien laitto sujuu siinä sivussa ihan hyvin, mutta odota vain kun tamma ymmärtää pääsevänsä ajolle. Silloin on syytä kerätä perheen pienimmät talteen, sillä Jojon innokuuden tuoma kamala härdelli ja sekamelska on taattu.

Jojo muutti alunperin Varpumäkeen sunnuntairavuriksi, ja aluksi sen kanssa jolkoteltiin sen innokuudesta huolimatta aina vain kun oli aikaa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun tamman silloinen omistaja päätti laittaa tamman myytäväksi ja sitä kautta Jojo päätyikin minulle. Huomasin heti tammassa olevan paljon potentiaalia ja mahdollisuus tulla hyväksi ravihevoseksi! Näin myös kävi. Raviuransa Jojo aloitti lupaavasti ja loisti nuorena keräten mainetta ja tunnettuvuutta raviradoilta. Kuusivuotiaaksi ehdittyään se oli voittanut rahaa jo 44 830e ja lisäksi kilpaillut myös ruotsin puolella hyvin tuloksin. Kun tammaa alettiin kilpailemaan myös montéssa, hämmästys oli suuri! Neiti käyttäytyi niin järkevästi ja ratsumaisesti, jotta Elisa päätti leikkimielisesti, muilta piilossa kouluttaa tammasta ratsua, eikä yllätykset loppuneet tähän. Jojo osoittautui erittäin viisaaksi ja ymmärtäväiseksi ratsuksi, vaikka ei mitään kummallista osannutkaan. Tamma jäikin pienelle tauolle raveista ja pienellä harjoittelulla ja humoristisella mielellä Jojosta valmistui taas uuden alan osaaja - ratsu. Pian oli Jojo jo ensimmäisissä kilpailuissaan, tullen VSR Koulu CUPissa kolmanneksi.

Vuoden ajan Jojo kilpaili ratsuna oppien kokoajan uutta. Mutta pian se siirtyi taas vaihtelun vuoksi takaisin raviradoille. Tamma kilpaili muutamat arvokilpailut, mutta vauhti ja innostus ei enää kuitenkaan ollut samanvertaista, mitä nuorempana. Liekö tamma kiintynyt ratsun töihin niin kovasti, että ei ravit enää kiinnostanutkaan.. Tänäpäivänä Jojo toimii siis pääpainoisesti ratsuna ja on ulkomuodoltaankin jo enempi ratsu kuin ravuri. Kiitävä vauhti ja menevät askeleet ovat jääneet jo pikkuhiljaa taakse ja Jojo onkin nykyään huimasti rauhallisempi kuin aikaisemmin. Tamman kanssa voi jo myös lapset ratsastaa valvotusti, mutta mikään lasten ratsu tamma ei kuitenkaan missään nimessä ole. Kyllä siltä sen verran löytyy myös omaa tahtoa, että kuskaisi lapsia mennen tullen miten itse haluaa, mikäli vain saisi tilaisuuden. Jos siis tavoitteellista ratsastusta haluaa harrastaa, täytyy ratsastajan olla suhteellisen kokenut ja asiansa osaava.

Jojo pitää kovasti metsissä ja pelloilla samoilusta, mutta myös pelkkä kentällä työskentelykin luonnistuu jämäkän ratsastajan kanssa leikiten. Tamma on etevä kaveri pienille esteille. Jojon kanssa voi hypätä 80-90cm esteitä, sitä korkeammalle en ole lähtenyt yrittämään, vaikka varmasti metrisetkin esteet ylittyisivät. Jojon hyppytyyli on parantunut vuosien aikana huimasti. Aluksi hypyt olivat melko hutiloivia ja epätasapainoisia, mutta tänäpäivänä hypyt onnistuvat jo kokemuksen ja rohkeuden karttuessa tasapainoisesti ja jo ihan "normaalin" näköisesti. Kuitenkin tamma on jaloistaan sen verran tarkka, että ei kelpuuta ihan mitä tahansa vinkurateitä, jotteivät jalat osu puomeihin vahingossakaan. Esteelle lähestyminen pitääkin olla erittäin suora, tai muuten jää hypyt hyppäämättä Jojon kieltäessä ihan vain varmuuden vuoksi. Suorat tiet ja sopiva kannustus ennen estettä toimivat avainsanoina tamman kanssa hypätessä.

Kouluratsastus luonnistuu myös, mutta koska tamma on alunperin ravihevonen, ei sen liikkeet ole täysin puhtaan kouluhevosen veroiset, mutta onhan niillä voitettu jo muutamat kilpailut, että ei tamman liikkeet ihan läpeensä rumat ole. Jojo hakeutuu helposti tuntumalle ja on varsin helppo saada oikeappiseen muotoon. Jojo polkee hyvin alleen ja sen askeleissa on yllättävän helppo ja mukava istua. Sen askeleet eivät ole kovat, vaan varsin pehmeät ja joustavat. Toisinaan hieman päänvaivaa tuottaa oikea kierros, joka on neidin mielestä hieman vaikea. Oikeassa kierroksessa Jojo yrittää hieman luistaa tehtävistä ja oikoa kulmissa, mikäli se ei ole täysin avuilla. Tätä "ongelmaa" olen kuitenkin jo työstänyt tovin, eikä se ole enää niin paha kuin alussa, mutta työtä riittää vielä hyvin.

Jojolla voi myös luonnollisesti ajaa ja erityisesti se pitää rekiretkistä paksussa hangessa. Neiti kilpailee vielä satunnaisesti raveissakin, pääosin montéa ja arvokilpailuissa kierrämme myös jos sopivia lähtöjä löytyy. Jojon kuntoa pidetäänkin yllä myös ajamalla, mutta pääosin ravit ovat jo siirtyneet sivuun, ratsutöiden edestä.

Kaikista kiitollisin olen siitä, että Jojo osaa aina yllättää ja on niin yritteliäs moniosaaja, ettei toista samanlaista hevosta ole vielä tullut vastaan. Se on myös pysynyt koko elämänsä terveenä niin jaloistaan kuin yleiskunnoltaankin, ja tämä on mahdollistanut monipuolisen harrastamisen ravien ja ratsastuksen parissa. Neiti on myös saattanut maailmaan jo muutaman varsan ja on hoitanut jokaista varsaansa rakkaudella. Varsat ovatkin kaikkien onneksi perineet emänsä kiltin luonteen ja kauniin värityksen.

Sukutaulu
i. V. Vauhtiveikko ii. Hulinapulina R iii. Veto-Hepsuli
iie. Hulina-Pulla
ie. Veijarin Kuiskaus iei. Kirman Tärsky
iee. Rouva Lystikäs
e. Isabellan Jaana ei. Villituli KIR eii. Asemies
eie. Hyvä-Ero
ee. Kiirastuli eei. Liekkiö
eee. Rastiina

Jojoriinan isä V. Vauhtiveikko on kulomusta suomenhevosori. Veikko on 166cm korkea ravuri ja oriin voittosumma sen lukuisista ravikilpailuista on yli 100 000ve. Veikko on ollut ahkerassa jalostuskäytössä hyvän menestyksensä ansiosta, joten varsoja löytyy ympäri Suomea yllin kyllin. Tällä hetkellä jälkeläisiä on jo 45 kappaletta!

ii. Hulinapulina R on Riku Saarelaisen ensimmäinen suomenhevoskasvatti. Ori syntyi 1999 luvulla pienelle ravitallille, jossa se sai alansa koulutuksen. Mikään huima laaturavuri Huli ei ole, mutta on se voittanut reilu 5000ve pienistä raveista. Jälkikasvua Hulilla on kolmen hevosen verran.

iii. Veto-Hepsuli oli kulomusta, hieman päälle 160cm korkea ori, joka ansaitsi elantonsa päätoimisesti metsä- ja peltotöissä. Se kilpaili myös toisinaan sunnuntairaveissa, mutta mikään huippuravuri se ei ollut. Oria käytettiin suomehevosjalostuksessa jonkin verran ja se periytti suurimmalle osalle jälkeläisistään kulomustaa väriä sekä lempeää luonnettaan. Valitettavasti ori kuoli neljäntoista vuoden ikäisenä rekionnettomuudessa sen upottua kevätjäihin Muuratjärven jäälle 1999.

iie. Hulina-Pulla, erittäin osuvasti nimensä mukainen, hurjasti häsläävä ja pullamaisen pyöreä tamma vietti koko ikänsä kasvattajansa luona rentoa pihakoristeen virkaa toimittaen. Se osasi viihdyttää kaikkia kyläläisiä pienillä jekuillaan, muunmuassa kerran tamma karkasi kirkon pihalta messun ollessa käynnissä ja löytyi lopulta pastorin pihalta lampaiden seasta. Tamma starttasi muutaman kerran raveissa, mutta kilpaa se ei ole oikeastaan koskaan juossut kunnolla. Myöhemmällä iällä se varsoi maailmaan kolme varsaa, joista kaksi sai tamman komean liinakon värityksen, korkeat sukat ja läsin.

ie. Veijarin Kuiskaus eli Kurre on vuoden 1998 Veikon Ravitallin kolmas kasvatti. Väriltään se on vaaleanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 157cm korkea. Tamma on kilpaillut raveissa ihan loistokkaastikkin ja voittosumma on 10 700ve. Tamma on nykyään siitostammana ja varsoja on ehtinyt syntyä jo neljä.

iei. Kirman Tärsky oli toimelias ja vauhtia täynnä, nyt jo edesmennyt ori. Tärsky oli punaruunikko tähtipää ja korkeutta löytyi tasan 160cm. Tärskyllä ajettiin kilpaa hienolla menestyksellä, sillä oriilla oli juoksupäätä! Eräänkin kerran Tärsky lähti volttilähdössä viimeisellä numerolla, mutta kiri sieltä kylmänrauhallisesti voittoon. Voittorahaa kertyi hienot 28 890ve lopullisena ennätyksenään 1.17,2kp. Tärsky pääsi monen varsan sukutauluun: ori oli tunnettu hyvän luonteen ja juoksutahdin periyttämisestään.

iee. Rouva Lystikäs on vielä elossa oleva vanhus, joka viettää tällä hetkellä eläkepäiviään Pohjois-Suomessa. Pian kunnioitettavat 29-vuotta täyttävä tamma oli nuoruudessaan varsin luonteikas ilmestys, mutta nykyään tamman luonne on tasoittunut. Lysti on tummanrautias sukkajalka, jonka säkä on vaivaiset 151cm. Vauhtia tammalta löytyikin aikaisemmin kaksin verroin, mutta nykyään mennään vain kävellen ja hieman ravaten kevyitä kärrylenkkejä yleiskunnon pitämiseksi. Lysti oli kova neiti juoksemaan rahaa, tamma tienasi 14 500ve uransa aikana ja ennätyksekseen se ravasi 1.15,3ake. Lystillä teetettiin 4 varsaa eläkepäiviensä alkuaikoina. Jokaisesta varsasta onkin kuoriutunut ihan kelpo juoksijoita.


e. Isabellan Jaana on pieni mutta pippurinen ravuritamma. Tuntomerkeiltään vaaleanrautias liinaharja ja 150cm korkea. Tamma on kilpaillut ahkerasti raveissa, keräten voittosummaksi 9000ve. Jaanan siitosvuodet alkavat nyt, kun se on saavuttanut päämääränsä ja ylittänyt odotukset, joita ei aluksi ollut ollenkaan. Tamma on saanut jo kolme nuorta ravurinalkua, joilta voidaan odottaa paljon sekä kilpailuissa että jalostuksessa.

ei. Ero-Tuli on luonteeltaan ja rakenteeltaan tyypillinen suomenhevosori, roteva ja reipas, sekä erittäin näyttävä. Ero on kilpaillut vasta vain muutamissa raveissa, mutta on selvästi emänsä veroinen. Tämän hetken voittosumma on jo 15 000ve. Näyttelyissä ori on myös ehtinyt kiertää ja on saanut muotovalion arvonimen. Jälkeläsiä Erolle on siunaantunut kahdeksan.

eii. Asemies on jo iäkäs vanhaherra, ihan vain tavallinen rautias suomenhevonen ja säkää herralta löytyy 162cm. Ukko kisasi nuoruusvuosinaan monet ravit, ja jopa kuninkuusraveissa tuli voitto. Ukon rahasaldoksi kertyi 15 050ve, joka on ihan kelpo saavutus. Se toimi myös siitosoriina ja jälkeläisiä sillä on 32 hyvän luonteensa ja rakenteen ansiosta.

eie. Hyvä-Ero oli kuvankaunis ravitamma. Hilla oli pitkäharjainen hopeanruunikko ja korkeutta siltä löytyi 156cm. Hilla eli hyvän ja pitkän elämän ja nuoruusvuosinaan tamma juoksi monet ravit voittaen suurimman osan lähdöistä, joihin osallistui. Lopullinen voittoprosentti oli 85% ja voittosummaksi uransa aikana kertyi 63 080ve ennätyksenään 1.13,3ake. Tamma muistetaan räjähtävästä lähtötyylistään, sillä Hilla ei jäänyt pahnan pohjimmaiseksi odottelemaan, milloin sitä ohi pääsisi, vaan se kyllä paineli ohi muista tasan silloin, kun itse halusi eli lähes joka kerta. Hilla pyöräytti maailmaan vain kaksi varsaa (o. Ero-tuli ja t. Erottajan Liina), mutta molemmat ovat kyllä olleet emänsä kaltaisia juoksijoita.

ee. Kiirastuli on hieman epätavallisemman värinen sysirautias ja 152cm korkea, vanhempi ravuritamma. Kiira on kilpaillut kulta-aikoinaan hyvinkin paljon, mutta nykyään viettelee siitostamman rentoa elämää maalla. Tamma sai 22 730ve voittorahoja uransa aikana ja ennätykseksi jäi 1.13,6aly. Varsoja jo 18- vuotiaalla tammalla on seitsemän.

eei. Liekkiö oli komea 155cm korkea tummanruunikko ori. Liekki oli nuoruusvuosinaan kova sana raviradoilla, tai ainakin silloin harvoin, kun se sinne pääsi. Oriilla ei ajettu kovin usein tosissaan kilpaa, vaikka taitoa olisi kyllä löytynyt. Siispä voittosaldoakaan ei kertynyt kuin nimeksi asti; 8100ve ennätyksenään 1.16,7ly. Liekki astui useita tammoja ja periytti kaunista väriään ja hyvää luonnettaan. Varsoista syntyi hyvärakenteisia ja selväpäisiä ravi- ja yleishevosia. Jälkeläisiä Liekillä on 13 kappaletta.

eee. Rastiina oli aika tavallisen näköinen suomenhevonen: tyypillinen rautias, piirtopäinen tamma. Ulkokuori vaikutti ihan tavalliselta suomiravurilta, mutta sisältä päin tamma olikin jotain täysin muuta kuin tavallinen. Rasti oli todellinen ystävä kaikille. Se oli kasvattajallaan aina ja sen huomasi. Rasti teki mitä vain omistajansa vuoksi! Luonteeltaan tamma oli täysi kymppi, ja sitä se onneksi periytti varsoilleenkin, joita syntyi yhdeksän. Rastilla ei paljon ajettu kilpaa, vaikka hyvinhän tamma aina sijoittui, voittosummaa kertyi 1550ve ja ennätykseksi jäi 1.17,0ke.


SyntynytNimi SukupuoliIsä
17.06.2015 EP Joikaus Ori E.V. Tempaus
12.06.2015 EP Joporiina Tamma Pörrin Peippo
18.04.2015 EP Jojoliina Tamma Mönsteri
03.07.2014 EP Hopea Ori Antikvarkki
10.04.2014 Eelin Joopajoo Ori Saanan Seilori
02.04.2013 Maanan Villariina Tamma Marsalkka
14.03.2013 EP Jojopiina Tamma Raken-Poika
10.04.2012 EP Viljari Ori Kiusanhenki
15.02.2012 EP Montaja Ori Lentolupa
12.12.2011 EP Otus Ori Helekutti


Kilpailukalenteri
Yhteenveto 110: 18-14-7, 1.22,3ake & 1.26,0mke, vs. 157 368e (sis. kr), VRKK 99p
11v kausi 21: 2-4-1, 1.22,4ake, 55 330e, VRKK 61p
08.06.2015 Kutsu, Kesäkunkku Finaali Ryhmäajo 2300m = 8/12 1.24,5ake 1p
01.06.2015 Kutsu, Kesäkunkku 3. karsinta Ryhmäajo 2300m = 2/12 1.22,4ake 2000e 12p
31.05.2015 Kutsu, Orava-ajo Ryhmäajo 2100m = 2/12 1.23,2ake 7000e
30.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 23,9 aikaiset ja nopeammat = 2/9 1.24,3ke 4500e 8p
25.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 23,9 aikaiset ja nopeammat = 5/16 1.24,5ke x 3p
23.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 23,9 aikaiset ja nopeammat = 14/16 1.26,4ke 1p
23.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m = 10/12 1.24,5ke
21.05.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 23,9 aikaiset ja nopeammat = 3/16 1.24,3ke 5000e 6p
20.05.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = hyl
18.05.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 8/11 1.23,1ake
15.05.2015 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 5/11 1.25,7ake x 180e 3p
04.05.2015 Kutsu, Kesäkunkku 1. karsinta Ryhmäajo 2300m = 6/12 1.23,5ake 150e 2p
28.04.2015 Kutsu, Ryhmäajo 1600m = 10/12 1.24,2aly
26.04.2015 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 21,0-23,9 aikaiset = 1/16 1.23,1ke 6000e 10p
01.07.2014 Kutsu, Kesäkunkku Finaali Ryhmäajo 2300m = 10/12 1.24,6ake 1p
30.06.2014 Kutsu, Valiodivisioona-finaali Ryhmäajo 2600m kv = 4/12 1.25,4akp xx 8000e
30.06.2014 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 6/11 1.24,1ake 500e 2p
28.06.2014 Kutsu, Pohjola-ajon bonuserä Tasoitusajo 1600m = 13/15 1.27,6ly x
26.06.2014 Kutsu, Karelia-ajo 2014 Ryhmäajo 2100m = 1/12 22,8ake 20 000e
23.06.2014 Kutsu, Kesäkunkku 3. karsinta Ryhmäajo 2300m = 2/12 1.23,7ake 2000e 12p
20.06.2014 Kutsu, Kesäheila 2014 Ryhmäajo 1609m, alle 24,0 aikaiset sh-t = 6/9 25,3aly

10v kausi 13: 1-1-0, 1.22,4aly, 18 900e, VRKK 1p
10-vuotiskauden tamma vietti taasen äitiyslomalla, mutta 10-vuotiskaudellaan Jojoriina on kilpaillut lähinnä suurkilpailuissa, muutamaa tavallista lähtöä lukuunottamatta. Menestys on ollut vaihtelevaa.
19.06.2014 Kutsu, Kesäkunkku 2. karsinta ryhmäajo 2300m = 12/12 1.25,8ake 1p
17.06.2014 Kutsu, Pohjola-ajon 3. kohtaaminen ryhmäajo 1609m sh-t. = 7/10 1.24,4aly xx
16.06.2014 Kutsu, Ryhmäajo 1600m = 4/5 1.22,4aly 600e
15.06.2014 Kutsu, Ryhmäajo 1600m = 9/12 1.26,2aly
14.06.2014 Kutsu, Valiodivisioona-karsinta ryhmäajo 2600m = 3/12 1.27,5akp xx, 5 000e + finaaliin
28.02.2013 Kutsu, Narrilaivan Jääkuningatar 2013 ryhmäajo 1600m = 1/9 1.24,9a 8000e
26.06.2013 Kutsu, Karelia-ajo 2013 ryhmäajo 2100m = 4/12 1.24,2ake 3500e
10.05.2013 Kutsu, Orava-ajo ryhmäajo 2100m = 9/10 1.27,3ake
24.04.2013 Kutsu, Olympia-ajo 2013 finaali ryhmäajo 2600m = 8/12 1.30,5akp
10.04.2013 Kutsu, Peltokuningatar 2013 finaali ryhmäajo 2100m = 11/12 1.28,9ake
10.04.2013 Kutsu, Peltokuningatar 2013 karsinta ryhmäajo 2100m = 6/12 1.28,1ake 100e
14.03.2013 Kutsu, Tuli-Sinko Sprintti rymäajo 1609m = 7/12 1.23,0aly x
12.03.2013 Kutsu, Olympia-ajo 2013 1. karsinta ryhmäajo 2100m = 2/12 1.24,4ake 1700e

8v kausi 11: 2-1-0, 1.23,0aly, 14 500e, VRKK 37p
Tällä kaudella Jojo juoksi vain muutaman lähdön, mutta kaikki kilpailut olivat suurkilpailuja. Rahaa se tienasi ihan hyvin ja on pysynyt hyvässä vauhdissa, vaikka ennätys ei parantunutkaan. Tamma on pysynyt terveenä ja on saanut viettää myös leppoisia kesäpäiviä.
29.07.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 5. Osakilp., Ryh.a 2100m, 5v+ alle 25,5 vs. +30 000ve = 4/9 24,6ake 1000e
20.07.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 4. Osakilp., Ryh.a 2100m, 5v+ alle 25,5 vs. +30 000ve = HEL
15.07.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 3. Osakilp., Ryh.a 2100m, 5v+ alle 25,5 vs. +30 000ve = 6/6 1.25,8ake
30.06.2012 Kutsu, Kesäkunkku 2012 finaali tas.a. 3000m, 24,9 aik ja nop. kv = 9/12 1.30,5pi x 1p
29.06.2012 Kutsu, Kesäkunkku 3. Osakilp. tas.a. 2500m, 24,9 aik ja nop. kv = 2/17 1.31,2kp 2000e 12p
20.06.2012 Kutsu, Kesäkunkku 2. Osakilp. tas.a. 2500m, 24,9 aik ja nop. kv = 1/15 1.26,4kp 3500e 20p
17.06.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 2. Osakilp. tasoitusajo 2100m, alle 25,5 vs. +30 000ve = 5/14 1.24,3ke 500e
05.06.2012 Kutsu, Kesäkunkku 1. Osakilp. tas.a. 2500m, 24,9 aik ja nop. kv = 4/15 1.26,7kp 500e 4p
01.06.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 1. Osakilp. ryhmäajo 2100m, alle 25,5 vs. +30 000ve = 4/9 1.23,2ake 1000e
29.04.2012 Kutsu, Fin-Cup 2012 Esikatselmus ryhmäajo 1609m = 1/12 1.23,0aly 6000e + loimi & ruusuke
22.04.2012 Kutsu, Montéserien Final April 2012 tasoitusajo 2140m = 8/9 1.29,7ke x 1p

6v kausi 49: 10-6-3, 1.22,3ake / 1.26,0mke, 34 330e & 210 000SEK
Kilpailuntäyteinen huippukausi, jolloin ennätyskin parantui huimasti. Tamma on ollut hyvässä vireessä koko kilpailukauden ajan ja pysynyt kohtalaisen terveenä. Muutama montélähtökin juostiin hyväksytysti ja Ruotsin puolellakin kävimme näyttämässä taitomme monesti. Tämän kauden jälkeen Jojo jää mammalomalle ja palailee mahdollisesti taas 8-vuotiaana radoille.
31.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 24,9 ja nopeammat = 10/15 1.26,1ke
31.03.2012 Kutsu, Kallblod Monté tasoitusajo 2140m = 2/5 1.30,1mke 20 000kr 10p
30.03.2012 Kutsu, Montéserien Försök tasoitusajo 2140m = 1/2 40 000kr 12p
29.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 1600m, 24,0 - 26,9aikaiset = 4/12 1.25,3aly 460e
29.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 26,9 aikaiset = 1/11 1.25,0kp 2100e
25.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 5v+ enn. alle 25,0 = hlo x
24.03.2012 Kutsu, Montéserien Final Mars 2012 tasoitusajo 2140m = 1/2 1.26,0mke 100 000kr 12p
23.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2140m = 2/2 1.33,4mke 10 000kr 3p
22.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 1609m = 2/9 1.29,8maly 500e
20.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 24,0 - 26,9-aikaiset = 10/16 1.24,9ke
20.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = 2/4 1.24,4ake 1500e
19.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = 3/4 1.27,0ake 1000e
18.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 5v ja vanhemmat enn. alle 25,0 = 13/16 1.24,8ke
18.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = 1/4 1.25,1ake 2500e
17.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = HYL
17.03.2012 Kutsu, Montéserien Försök tasoitusajo 2140m = 1/2 1.35,1mke 40 000kr 12p
16.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = 2/4 1.22,3ake 1500e
15.03.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 25,5 aikaiset = 10/14 1.25,9kp
15.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,9-aikaiset ja nopeammat = HPL
12.03.2012 Kutsu - Olympia-ajon 1. karsinta ryhmäajo 2100m 25,0-aik ja nop. +5v = 12/12 1.24,7ake
11.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 7/10 1.25,1ake
08.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 9/10 1.26,4ake
07.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 5/12 1.23,9ake 50e
05.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 3/10 1.24,6ake xx 2000e
03.03.2012 Kutsu - Bulevardi- muistoajo 2012 tasoitusajo 2100m, 24,0-26,9- aikaiset = 9/14 1.25,9ke
01.03.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 12/12 1.27,8ake
29.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 26,9 aikaiset = 1/11 1.25,0kp 2100e
29.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 8/12 1.25,7ake
28.02.2012 Kutsu, Narrilaivan Jääkuningatar 2012 ryhmäajo 1600m, 24,9 ja nop. = 5/11 1.24,2aly 900e
28.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 1/12 1.25,2ake 3500e + loimi
27.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 6v ja vanhemmat = 1/12 1.26,0ke 1500e + loimi, ruusuke
27.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 1/12 1.24,2ake 3500e + loimi
26.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 1600m, 4v ja vanhemmat enn. 25,0-29,9 = 12/14 28,5ly
26.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9- aikaiset = 12/12 1.27,8ake
25.02.2012 Kutsu, Peltokuningatar 2012 -finaali, Ryhmäajo 2100m = 1/12 1.24,1ake 8000e, loimi + ruusuke
25.02.2012 Kutsu, Peltokuningatar 2012 -karsinta, Ryhmäajo 2100m, yli 5v kv-t = 3/7 1.28,0ake x 500e
23.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m, 24,0 - 26,9 -aikaiset = 9/11 1.27,0ake
21.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 26,9 aikaiset = 5/16 1.24,5kp 250e
16.02.2012 Kutsu - Aken Synttäriajo -12, Tasoitusajo 1600m, enn. 26,0 ja nopeammat = HML (1.26,0)
16.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, ei enn. ja yli 30,1 aikaiset = 6/8 1.34,2mke
15.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 26,9 aikaiset = 11/14 1.26,3kp xx
14.02.2012 Kutsu, Ryhmäajo 3100m, enn. alle 24,9 = 11/12 1.25,5api ep
13.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, ei enn. ja yli 30,1 aikaiset = 2/11 1.33,2mke 600e
12.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 1600m, 4v+ enn. 25,0-29,9 = 13/16 1.26,0ly
08.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2600m, 24,0 - 26,9 aikaiset = HLL
06.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 5v ja vanhemmat = 2/16 1.25,3ke 1300e
05.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 5v ja vanhemmat = 6/15 1.24,8ke 70e
04.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 5v ja vanhemmat = 3/15 - 1.26,4ke
03.02.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m, 5v ja vanhemmat enn. 24,0-26,9 = 4/15 1.26,4ke 500e

5v kausi 12: 1-1-2 1.24,2ake 7100e
Jojo juoksi itsensä jo hyvin nuorena huippuajoille ja on pysynyt sillä saralla tähän päivään asti. 5-vuotiskaudellaan se juoksi vain reilun kymmenen lähdön, ja vaikka voittoja ei paljon tullutkaan, juostuista lähdöistä puolet toi tammalle rahaa yhteensä 7100e.
29.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m 5v ja vanhemmat = 10/13 1.25,2ke xx
24.01.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 24,9 ja nopeammat = 2/6 1.30,6ake 1700e
22.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 1600m 5v+ enn. 25,0 - 29,9 = 3/16 1.27,9ly 500e
20.01.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 24,0 - 27,9 aikaiset = 8/10 1.29,1ake
19.01.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m alle 29,9 aikaiset = 1/12 1.24,2ake 2000e
18.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m 27,0 - 29,9 aikaiset = 4/16 1.28,5ke 250e
18.01.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 27,0 - 29,9 aikaiset = 8/11 1.31,0ake
12.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 2100m 27,0 - 29,9 aikaiset = 11/12 1.28,7ke
11.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 3100m, enn. 1.25,0 - 1.29,9 tammat = 3/7 1.25,1pi 2500e
09.01.2012 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 5v+ enn. 27,0-29,9 = HPL
09.11.2011 Kutsu, Ryhmäajo 2100m 31,0 ja hitaammat = 11/12 1.38,9ake
08.01.2012 Kutsu, Tasoitusajo 1600m 5v = 4/16 30,5ly 150e

3v kausi 4: 2-1-0 1.37,3ly 4400e
3-vuotis kaudellaan Jojoriina juoksi vain neljä lähtöä, mutta prosentit puhuvat tamman puolesta. Neljästä lähdöstä kolmeen tamma pääsi totosijoille, mutta kaikista neljästä lähdöstä se voitti myös rahaa. Jojo juoksi myös Kylmäveristen taidot esiin-lähdössä ensimmäiseksi parantaen myös ennätystään 1.37,3!
26.08.2010 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 1/9 1.43,4ake 2200e
14.08.2010 Kutsu, Kylmäveristen taidot esiin-lähtö ryhmäajo 1609m 3v = 1/7 1.37,3aly 1000e
30.07.2010 Kutsu, Ryhmäajo 1609m, 3-vuotiaat = 2/7 1.43,2aly 1000e
30.07.2010 Kutsu, Ryhmäajo 2100m = 4/10 1.50,6ake 200e


Ratsastuskilpailut
KRJ kilpailut, 11 sijoitusta
19.03.2014 Kutsu, Helppo A 1/30
18.03.2014 Kutsu, Helppo A 4/30
17.03.2014 Kutsu, Helppo B 1/30
16.03.2014 Kutsu, Helppo B 4/30
16.03.2014 Kutsu, Helppo A 9/100
15.03.2014 Kutsu, Helppo A 7/100
14.03.2014 Kutsu, Helppo A 5/30
13.03.2014 Kutsu, Helppo A 4/30
12.03.2014 Kutsu, Helppo A 9/100
10.03.2014 Kutsu, Helppo A 2/30
08.03.2014 Kutsu, Helppo B 5/30
ERJ kilpailut, 12 sijoitusta
31.03.2014 Kutsu, 100m 1/30
30.03.2014 Kutsu, 100m 1/30
28.03.2014 Kutsu, 100m 1/30
27.03.2014 Kutsu, 90cm 7/50
26.03.2014 Kutsu, 100m 2/30
26.03.2014 Kutsu, 100m 3/30
25.03.2014 Kutsu, 100m 1/30
25.03.2014 Kutsu, 90cm 3/50
23.03.2014 Kutsu, 100m 1/30
22.03.2014 Kutsu, 100m 4/30
21.03.2014 Kutsu, 100m 4/30
18.03.2014 Kutsu, 100m 1/30


Näyttelyt ja muut arvostelut
01.06.2015 Kutsu, Suomen(pien)hevoset, tuom. Kics

Vanhat PKK näyttelytulokset löytää listattuna tamman PKK profiilista.
MSY näyttelytulokset kadonneet. MSY-B ja MSY-P löytyy kuitenkin MSY:n palkituista.


Yleislaatuarvostelun arvostelutilaisuus 31.01.2012
36 + 35 + 15 + 26 = 123p YLA2

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 15.02.2012
12 + 14 + 7 + 10 + 9 = 52p SLA-III (vanhalla kuvalla)
"Ok tyyppi ja leimat 3p, suippo pää 3p, pitkä runko, laskeva lautanen.
Kummallinen notko keskellä selkää 3p, jalka-asennot ok. 3p."

Suomenhevosten epävirallinen arvostelutilaisuus 27.07.2012
12 + 18 + 20 + 2,5 + (7,5 + 8) = 68 (6/15)


Päiväkirja
20.4.2012 - Koulutaitaja, huippuravuri vai molempia?
Osallistuttiin sitten viime kuun lopussa vaatimattomasti "vain" VSHK:n Koulu CUPiin Helppo C luokkaan ja nähtävästi ratsuksi treenaaminen on tuottanut tulosta, meinaan hienosti taistelimme tiemme 3. sijalle, tai no eipä siinä taistella tarvinnut kun tamma selvästi piti kokemastaan, vaikkakin raviosuudet olivat hieman liitäviä, laukasta puhumattakaan.. Ennen kilpailuja pari innokasta heppatyttöä halusivat ottaa tammasta kuvia ja kysyivät, että eikö Jojo olekin ravuri. Olivat meidät bonganneet raveista kuulemma joskus ja ihmettelivät mikä meidät sai osallistumaan koulukilpailuihin. Selitykseksi riitti vain, että tamma kun on kuitenkin ihan hyvä selästä käsiteltävä, päätettiin kokeilla miten kilpailut sujuu ja kyllähän ne sujuivatkin. Tästä on hyvä jatkaa ratsun hommia ja siirtymistä yleishevoseksi.

10.4.2012
Aika on kulunut tamman kohdalla nopeaan.. On opeteltu ratsun juttuja, mutta mitään sen suurempaa numeroa siitä ei olla tehty. Jojo täytti juuri 8 vuotta ja sen kunniaksi pyöräytti tänään maailmaan komean orivarsan EP Viljarin. Toivotaan että pikkuisesta tulee yhtä kova juoksija kuin mitä vanhempansakin ovat.

7.3.2012 - Ansaittua taukoa luvassa
5-vuotis kauden lähtöjä on kertynyt jo aika paljon.. tämän kauden jälkeen tamma saa kyllä jäädä hetkeksi kilpailutauolle.. Ehkäpä opetan sille ratsun alkeet, tosin osaahan se ratsastajaa selässään kantaa nätisti, mutta ihan tosissaan voisi jopa sen verran opettaa, että muutamat kilpailutkin voisi käydä joskus tulevaisuudessa, jos kaikki sujuu hyvin.

27.2.2012 - Hyvin menee!
Jojolla menee todella hyvin. Tamma on ollut terveenä ja juossut 6-vuotis kautensa kisoista vasta murto-osan ja voittanut jo 15 620ve. Tämän hetken voittoprosentti on 56,2%, paremmin ei voisi mennä!

1.2. - 25.2.2012 - Kuulumisia
Ja niin kävi, että tamma juoksi koelähdön 1.2. puhtaasti ajalla 1.42,3ke. Se tuli ja meni niin, että oikein korvissa humahti. Paljon on ehtinyt tapahtua tässä välillä.. Jojo varsoi kauniin liinakon orivarsan EP Montajan (i. Lentolupa) 15.2. ja voittipa tamma myös Porttikorven Peltokuningatar 2012 kilpailunkin parantaen aikaa yhden sadasosasekunnin... ei se paljoa ole, mutta riitti kuitenkin 8000ve:n lunastukseen.

26.1.2012 - Montékoelähtöön matkamme käy
Noniin! Nyt se sitten tapahtui.. Ilmoitin Jojon monté koelähtöön. Sen verran hyvin tamma on juossut ratsastaja selässään ja vauhtiakin tuntuu piisaavan vaikka muille jakaa, joten miksipä ei? Ikääkin on kertynyt jo vaadittavat vähintään viisi vuotta, jotka tarvitaan osallistuakseen koelähtöön. Tästä se alkaa, uusi ravisuunta, ja hyvin varmaan tulee alkamaankin.. en kyllä usko että sieltä hylkyä tulee ;) Peukut pystyyn vain!

21.1.2012 - Hankilaukkoja
Tänään käytiin neidin kanssa pellolla ratsain. Ajattelin, että olisi välillä ihan virkistävää kummankin kannalta liikkua vaihteeksi ilman kärryjä ja tottahan tuo oli. Pellolle kun päästiin, hieman siinä ensin ravailtiin paksussa hangessa ja pian jo lumi pöllysi takanamme kun liisimme tai no okei.. ehkä hieman liioittelen, korjaan "möngersimme" lumisella pellolla laukaten. Jojo kyllä piti kokemastaan, pari pukkiakin se taisi heittää, mutta ärtynyt se ei ollut, korvat taukoamatta edessä ja hörisikin se muutaman kerran, olipa sekin tilanne kuin suoraan sadusta.
Hieman piti rauhoitella tammaa laukkojen jälkeen ja ravailimmekin lopussa melkoisen paljon. Ilta alkoi kuitenkin jo pikkuhiljaa hämärtää joten oli aika lähteä kotia kohti. Onneksi tallille ei ollut pitkä matka ja tallin valot näkyivätkin koko ajan horisontissa. Itse päätin kävellä loppumatkan Jojon vierellä, vaikka tamman selkä toimikin hyvin lämmittimenä, sillä satulan olin jättänyt suosiolla talliin.
Tallissa muut hevoset rouskuttelivatkin jo iltaruokiaan Eeliksen tehtyä iltatallin. Jojo sai kyllä hetken odottaa ruokaansa ja ihmeellisen kärsivällisesti odottikin. Kävin hakemassa tammalle kaksiteholinimenttiä. Mömmöt jalkoihin, loimi päälle ja pian se jo mussuttikin ruokaansa täydellä teholla - tietysti tyytyväisenä hotkien.

19.1.2012 - Eläinlääkäri kylässä
Tänään eläinlääkäri kävi katsomassa Jojon kaulassa olevaa pattia, minä kun huolestuin heti sen nähtyäni.. Ja voi jeesus mikä "riemu" siitä ratkesi kun tamma tajusi lekurin saapuneen talliin katsomaan juuri häntä. Noo hieman heinää ja rapsutuksia ..ja pieni rauhoittava piikki, kyllä se siitä sitten rauhoittui. Kaulan patti ei kuulemma ollut mitään vakavaa, normaali rasvapatti vain, eikä siis näin ollen haitannut yhtään mitään, hyvä niin.

12.1.2012 - EP Otus
Tänään se sitten tapatui. Talliin syntyi ensimmäinen ravurikasvatti.. komea pieni ori! Pikkuinen peri emänsä kauniin liinakon värityksen ja mukaan sattui myös kaunis läsi ja kaksi sukkaa. Varsan nimeksi päätin antaa EP Otus, se kun on niin hassu ja ujo pikku otus. Peukut pidetään pystyssä, että kaikki tulee sujumaan hyvin tämän pikkuisen kohdalla ja toivotaan menestyksekästä raviuraa!

1.1.2012 - Varsauutisia
Jojo astutettiin tänään komealla ja hyvällä juoksija oriilla, Helekutilla. Varsasta odotetaan tulevaisuuden ravilupausta, toivottavasti näin tulee olemaankin.

29.12.2011 - Uusi koti
Pari päivää ja vuosi loppuu. Surullistahan se, mutta mieltä nostaa kuitenkin uusi hevonen, Jojoriina, joka tänään saapui talliin. Tamma on ihan kohtalaisen hyvä juoksija, katsoo mitä tästä sitten tulee kun minun kilpailtavaksi pääsee.

Tämä on virtuaalihevonen, eli mielikuvituksen tuotetta :)
Kaikki kuvat ja tekstit © Viiru, ellei toisin mainita!