Etusivu Talliesittely Hevoset Kasvatit Toiminta Copyrights

Tervetuloa Lapin maisemiin!

Tunturin Talli on pienehkö, monenkirjavan hevosen ja ponin koti. Asustelemme pohjoisemmassa virtuaali-Suomessa (siellä Joulupukin lähellä). Karsinoita on kymmenen ja pihattoon mahtuu kaksi hevosta. Karsinapaikat on pääosin käytössä vain omille hevosilleni, mutta tilanteen mukaan 1-2 karsinaa saattaa toisinaan olla vuokrattavissa, kysy lisää jos kiinnostuit :)

Tallin ympäristö on melko metsäistä, muutamia peltoja lukuunottamatta. Maisemissa näkyy myös vaaroja ja tuntureita, joista talli onkin saanut nimensä. Pihapiiristä löytyy tallin ja asuinrakennuksen lisäksi myös maneesi sekä tarhat ja peltolaidun. Kenttää meillä ei ole, mutta ulkona ratsasteluun löytyy syksyisin sänkipelto, talvella läheinen järvi ja lyhyen kesän aikana lukuisat metsätiet ja polut.

Kilpailen hevosteni kanssa villien kilpailujen eri lajeissa rauhalliseen tahtiin, ja toisinaan pyöritään myös näyttelykehissä. Laatuarvosteluun (YLA) mennään, jos on rahkeita ja hevonen sen arvoinen. ​Hevoseni ovat myös vapaasti tarjolla jalostukseen, joten jos kiinnostuit jostakin orista tai tammasta, laita sähköpostia, niin katsellaan yhdistelmiä. ​Omia kasvatteja syntyy toisinaan, mutta en käytä kasvateilla sen kummempia kasvattinimiä.

Yhteyttä voit ottaa sähköpostilla tai keskustassa (Viiru)
Terveisin Viiru VRL-06066
PS. Jätäthän terveisesi tallin vieraskirjaan, kiitos! :)


Tutustumise arvoisia talleja;
Auburn - Jukola - Pyökkihovi

Kuulumisia tallilta

2018, tammikuu 24. - Viiru kävi edellisviikolla Virossa muutaman päivän reissulla, mutta ei palannut sieltä yksinään takaisin. Matkan alkuperäinen tarkoitus olikin ostaa sieltä uusi asukas mukaan laumaan. Siispä Virosta Lappiin muutti tänään Estonian Sport Horse-rotua edustava virolainen puoliveritamma Prinas II, kotioloissa ihan vain Prinsu. Mustankirjava ilmestys saa asettua uuteen kotiinsa rauhassa ja sitten pikkuhiljaa alkaa kisailemaan Suomen puolella toistaiseksi helpoissa luokissa kouluratsastusta.

2018, tammikuu 19. - Paljon on tapahtunut jo pienessä ajassa. Joulu meni mukavasti ja vuosikin kääntyi uudeksi jo muutama viikko sitten. Tallilla on ollut kilpailuja ja näyttelyt, Ale on astutettu ja varsan pitäisi syntyä 23. päivä. Varsalle on jo kaikkien iloksi uusi koti tiedossa Mikke R. (Kani) luota :) Uuteen kotiin Kittyn luokse lähtee vielä tässä kuussa myös Indi. Muuten tallin elo on ollut varsin normaalia. Jatkamme kisailua ja varsoja on suunnitelmissa vielä täksi kevääksi Vilulle sekä mahdollisesti Herolle.

Hevosten kisaamisesta sen verran, että suunnittelin alunperin lisääväni kaikille hevosille kaikki kisaosallistumiset sivuille, mutta kadonneiden kutsujen etsiminen on vaikea prosessi, joten nyt tallissa asuvat hevoset saavat sivuilleen vain kisojen sijoittumiset. Kotiin jäävät kasvatit sensijaan rupeavat kisaamaan niin, että saavat kisakalenteriinsa kaikki kilpailukutsut ja lopullisen kisastatistiikan, jonka perusteella määritetään hevosen menestys, ja kuinka hyvä kisahevonen on ollut.

2017, marraskuun 19. - Sivuille on vihdoin löytynyt toimiva ulkoasupohja, josta sain muokattua mukavan kokonaisuuden. Hevosten sivut on vielä pahasti kesken, mutta ne muuttavat sitten aikanaan Weeblystä tänne. Hevoset saavat pikkuhiljaa myös uusia kuvia sivuille lisättäväksi, ja myös muutama uusi hevonen on muuttanut laumaan. Kerron lisää kuulumisia myöhemmin.

Kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!