Etusivu Talliesittely Hevoset Kasvatit Toiminta Copyrights

Kasvatustoiminta ja kasvatit

Ilmoitamme syntyvistä kasvateista tällä sivulla ja keskustassa :)
Kiinnostavista varsoista voi olla yhteydessä Keskustan puolella Viiruun tai säköpostilla virtuaaliviiru@gmail.com.

Muutamia ohjeita kasvatin ostoon:
- Kasvatin sivut on ilmoitettava myyntipäivästä viikon kuluttua sähköpostilla
- Kasvateille annetaan mukaan piirretty varsakuva
- Kasvattaja rekisteröi kasvattinsa PKK:n tietokantaan, VRL rekisteröinti on omistajan oma valinta
- Kasvatin kanssa saa halutessaan kilpailla alaisissa, mutta me suosimme villejä kisoja
- Tunturin Tallin kasvatit ovat piirrettyjä, ja toivon niiden myös pysyvän sellaisina

2018 suunnitellut varsat

1p Eestinhevonen, i. Perkunas & e. Hermina EST, arvioitu syntymäaika helmikuun polivälissä - lopulla
Tämä yhdistelmä on kauan odotettu tallin porukan keskuudessa. Nasun ja Heron varsasta toivomme yleispätevää ratsua, jolla voisi olla vanhempiensa mukaan hyvää liikettä koulupuolelle, ja mahdollisesti rohkeutta ja tekniikkaa myös esteille. Mikäli varsa tulee vanhempiinsa, saa siitä oivan rauhallisen, ja selväpäisen kaverin kaikenlaiseen harrastamiseen.

1p Tilasto/risteytys, i. Jotunheimar & e. Siksak, arvioitu syntymäaika maaliskuun alkupuolella
Alkavan kevään kolmas varsa sai alkunsa vahinkotapauksena. Jonkin verran harkitsin kyllä Siken tiineyden keskeyttämistä, mutta päätimme yhdessä talliporukan kanssa pitää tämän varsan ja katsoa, minkä näköinen otus maailmaan putkahtaakaan vuonohevosen ja "suokkirussin" jälkeläiseksi.. Toivon varsan perivän hyvät yleisponin taidot emältään. Sikke on pärjännyt niin koulu- kuin estepuolellakin hyvin. Jonttu-isä taas voisi antaa varsalle mielenkiintoisen värin kera pystytukan, ja ehkä vähän koulupuolelle liikettäkin. Aika näyttää, mitä tästä yhdistelmästä syntyykään.

2018 syntyneet varsat

s. 24.2.2018 Tunturin Hurma, 1-polvinen suku, KTK-kelpoinen, om. Tunturin Talli
Hurjan ja Vilun varsasta tulee rautias, ja toivomme vähintäänkin päähän valkoisia merkkejä. Isäori kantaa suurta valkoista läsiä, eikä emätammankaan merkissä ole valittamisen aihetta. Hurja on kisannut koulupuolella varsin menestyksekkäästi, eikä Vilukaan ole mikään menestyksetön tapaus, vaikka onkin tehnyt hieman parempaa tulosta esteiden parissa. Kouluratsastus sujuu silti molemmilta vanhemmilta hyvin, joten varsasta voi hyvillä mielin odottaa koulupuolen taitajaa, tai miksei myös pientä ruusukehaita helppoihin esteluokkiin.

s. 23.1.2018 Aqeela ox, 1-polvinen suku, KTK-kelpoinen, om. Kani K.
Arabitammamme Alexandra astutettiin upealla oriilla Harr Shabt. Varsan laskettu syntymäaika on 23.1.2018 tienoolla. Varsa on isänsä näyttelymenestyksen turvin KTK-kelpoinen PKK:n kantakirjaan, joten varsa myydään mieluusti näyttelyistä ja jalostustoimista kiinnostuneeseen kotiin. Varsasta saattaa tulla ihan kelpo taitaja esimerkiksi kenttäratsastukseen emän tasaisen koulu- ja estemenestyksen mukaan, mutta mikäli se perii isältään aimo annoksen kestävyyttä ja nopeutta, voisi se olla omiaan myös matkaratsastuksen parissa! Isä on kilpaillut laukkapuolella, mutta kyseiseen lajiin tästä Lapin lapsesta tuskin on.

Kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen!