Elokulta

2 x irtoSERT
© Tallin omaisuutta
Rekisterinumero: VH16-018-2518
Nimi: Elokulta "Halla"
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri ja merkit: Rautias
Säkäkorkeus: 156 cm
Syntymäpäivä: 27.8.2016, 7v
Kasvattaja: Elisa VRL-06066
Omistaja: Elisa VRL-06066

Kilpailulaji: Koulu- ja esteratsastus, ajo
Koulutustaso: Helppo B, 60 cm
Stat. & enn.: 10: 0-1-4, 1.33,4ake
Voittosumma: 2680e
Kilpailee: Kyllä, pääosin villit
Jalostuksessa: Ei vielä

Muutama sananen Hallasta

Halla on oma kasvattini, ratsu- ja ravisukuisten suomenhevosten miksaus. Siinä on ripaus ratsun nöytyyrrä ja paljon ravurin vauhtia ja yritteliäisyyttä. Rakenteeltaankin tamma on jotain näiden kahden väliltä. Se ei ehkä ole se kedon kaunein kukka, mutta toimii käytössä hyvin. Halla on monikäyttöhevonen ja kilpailee ratsukisojen lisäksi myös satunnaisesti raveissa.

Luonteeltaan Halla on mukava, suurimmaksi osaksi nöyrä ja yhteistyöhaluinen, mutta on sillä myös päiviä kun asiat tökkii ja hommat ei suju. Näitä kuitenkin on onneksi todella harvoin. Ajaessa Halla on menevää sorttia, mutta kuuntelee pidätteitäkin sopivissa määrin. Se tykkää painaa sata lasissa, ja harvoin rikkoo laukalle luvattoman paljon eli ns. hylkäykseen asti, vaikka joskus saattaakin laukkailla jos kilpakumppaneilla riittää enempi vauhtia. Ajon jälkeen Halla ei halua jäädä paikoilleen, vaan vaatii kevyttä kävelyä tai jolkottelua. Joten voipi olla, että voittoloimia ei sille ainakaan tulevaisuudessa kovinkaan helposti päälle pueta.

Selästä käsin Halla on edelleen innokas menijä, mutta ravikisoissa nähtävää vauhtipäätä sillä ei ole, jos kärryt eivät ole perässä. Ratsastuskilpailuissa se ei myöskään kovinkaan kiihdyttele, kun rinnalla ei ole muita hevoskavereita ottamassa mittaa. Tamma on siis toimiva ratsastaessa, ja ihan kivat askeleetkin siltä löytyy tarpeen vaatiessa.

Muiden hevosten kanssa se ei oikein tule toimeen, joten mielellään se tarhailee omassa rauhassa. Kuljetukset sujuu kuitenkin usein ilman ongelmia, kunhan neidin naaman edessä on sopivasti syötävää.
Kaikki sivuston materiaali on Elisa VRL-06066 käsialaa. Kopiointi kielletty! | Tämä on virtuaalihevonen.