Solsbury Miador

ei palkintoja© Carol Dombrowsky
kuvassa oikeasti morg-t. Blacksaddle Ladyhawke
Rekisterinumero: VH14-059-0038
Nimi: Solsbury Miador "Mia"
Rotu: Morganinhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri ja merkit: Kulomusta
Säkäkorkeus: 149 cm
Syntymäpäivä: 4.5.2010, 13v
Kasvattaja: Solsbury Morgans, evm
Omistaja: Elisa VRL-06066

Kilpailulaji: Askellaji- ja matkaratsastus
Koulutustaso: Helppo B, 80 cm
Kilpailee: Kyllä
Jalostuksessa: Harkitusti

Muutama sananen Miasta

Mia on rauhallinen tamma, joka ei paljon hoitaessa hötkyile, koska sen ei yksinkertaisesti tarvitse. Tamma rakastaa saamaansa huomiota ja myös perheen nuorimmat voivat huoletta puuhastella sen kanssa. Hoitaessa neiti on ihana, siis suorastaan täydellinen! Utelias kaiken uuden ja vanhan suhteen, sekä aina innokkaasti lähdössä yhteiseen puuhailuun mukaan. Se on kaikin puolin helppo käsitellä ja vaivaton hoitaa, ja erityisesti Mia pitää pesuhetkistä.

Talututtaessa tamman aamuisin ulos, tai kisapaikalla, neiti pursuaa puhdasta innokkuutta, ja suunnatonta, aitoa uteliaisuutta, mutta harvemmin jyrää taluttajansa yli. Mian ylitse pursuavaa intoa on vain toisinaan vähän enempi ja silloin neitiä saakin komentaa.

Kun siirrytään kentän tai kilpailuareenan puolelle ja noustaan selkään, tamma seisoo nätisti aloillaan. Ratsastaessa Mia on ihastuttava. Sen askeleet ovat todellista silmänruokaa, eikä askelluksessa ole vaikea istua. Päin vastoin tamman selässä istuminen on varsin pehmeää, ja etenkin laukatessa ratsastaja voisi jopa juoda teetä, läikyttämättä sitä itsensä päälle. Mia on kuitenkin ratsastaessa herkkä, ja herkkää hevosta tulee tietenkin käsitellä pehmeästi jotta homma toimii. Rennon ratsastajan kanssa neiti on kunnon showhevonen, kun taas jämäkän ratsastajan käsissä se muuttuu aasimaisen itsepäiseksi. Kunhan vain pitää toiminnan rentona, silloin tamma käyttäytyy hyvin, liikkuu näyttävästi eteenpäin ja kantaa itseään elegantisti.

Kun vaunuihin istutaan, täytyy olla vakaa ajatus ja tieto siitä mitä tekee, eikä tuttu ohjastaja ja groomikaan pahitteeksi ole, tällöin homma toimii takuuvarmasti parhaiten. Ajaessa Mia on hieman menevä, mutta liikkuu kauniisti ja toimii tutuissa käsissä loistavasti.
Kaikki sivuston materiaali on Elisa VRL-06066 käsialaa. Kopiointi kielletty! | Tämä on virtuaalihevonen.